DEČJA KONKURENCIJA OMLADINSKA KONKURENCIJA PRATEĆI PROGRAM PLAKATI
DEČJA KONKURENCIJA OMLADINSKA KONKURENCIJA FESTIVALSKE NAGRADE
FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA
O FESTIVALU FESTIVALSKA SCENA UPRAVA FESTIVALA KONKURSI SPONZORI MEDIA KONTAKT

img

GENERALNI
POKROVITELJ

img

GRAD
JAGODINA

SUFINANSIJER

img

MINISTARSTVO
KULTURE I
INFORMISANJA

img img img
img img
img img
NAGRAĐENI 2018.
OMLADINSKA KONKURENCIJA

ŽIRI 9. FESTIVALA JEDNOGLASNO JE DONEO SLEDEĆE ODLUKE:


Specijalna nagrada ZA POZORIŠNU HRABROST U OBRADI PROBLEMA DRUŠTVA - predstava "REEVOLUCIJA", teatra FEDRA iz Bugojna, BiH.


Nagrada za kostimografiju - Vanja Vujanović, za predstavu "Čudo u Šarganu", Omladinskog pozorišta VOŽD, iz Mišara.


Nagrada za scenografiju - Ivana Terzić, za predstavu "Hajde da ne žmurimo" Omladinske scene pozorišta "Janko Veselinović" iz Bogatića.


Nagrada za mušku epizodu - Imran Ferizović, za ulogu ČOVEKA IZ KANTE, u predstavi "REVOLUCIJA", teatra FEDRA iz Bugojna, BiH.


Nagrada za epizodnu žensku ulogu - Mila Stanković, za ulogu SILVANE, u predstavi "SVE JE U REDU", teatra GIMNAZIJALAC, iz Lebana.


Nagrada za najbolju mušku ulogu - Mladen Đurđević, za ulogu VIDA, u predstavi "HAJDE DA NE ŽMURIMO", Omladinske scene pozorišta "Janko Veselinović", iz Bogatića.


Nagrada za najbolju žensku ulogu - Danica Crnobrnja, za ulogu NEVENE, u predstavi "NIZ PRUGU", Centra za kulturu mladih, iz Sremske Mitrovice


Nagrada za režiju - Stefan Tajbl, za predstavu "NIZ PRUGU" Centra za kulturu mladih, iz Sremske Mitrovice.


Nagrada za najbolju predstavu u celini - predstava "SVE JE U REDU", teatra "GIMNAZIJALAC", iz Lebana.


PRETHODNI FESTIVALI
OMLADINSKA KONKURENCIJA

ŽIRI 8. FESTIVALA JEDNOGLASNO JE DONEO SLEDEĆE ODLUKE:


Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi "Kralj Ibi", Gradskog pozorišta Bečej.

Predstava "Kralj Ibi" je odlična predstava u celini. Preciznost scenskog pokreta, maštovitost kostima, glumačka posvećenost, scenski efekti i radost igre koja se prepoznaje i prenosi na publiku učinili su ovu predstavu najboljom u celini.


Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Marku Ribiću i Dušanu Simiću, za predstavu "Antigona", Omladinskog pozorišta "Vožd" - Mišar.

Ova predstava je zanimljivo kreirana od strane grupe talentovanih mladih, zapitanih, mislećih ljudi. Oni na zanimljiv način i sopstvenom adaptacijom drama Sofokla i Žana Anuja postavljaju večno pitanje odnosa pojedinca i vlasti, koristeći brehtovski pisane songove pomoću kojih aktuelizuju temu, približavajući je današnjem čoveku.


Nagrada za glavnu žensku ulogu dodeljuje se Tini Tančevoj, za ulogu majke u predstavi "Velika majka".

Uloga majke mlade glumice Tine Tančeve je bio pretežak zadatak stavljen na njena sedamnaestogodišnja pleća. Ova mlada glumica je igrala tragičnu majku koja u ratnom vihoru gubi petoro svoje dece. Iako bez ovog životnog iskustva, Tina nas je svojim izuzetnim talentom i velikom energijom naterala da joj poverujemo.


Nagrada za glavnu mušku ulogu dodeljuje se Srđanu Tomiću, za ulogu kralja Ibija u predstavi "Kralj Ibi".

Srđan Tomić je nadahnuto i uz puno radosti odigrao ulogu kralja Ibija. U zajedničkoj igri ansambla on hrabro vodi svoj lik, dosledno se držeći stila predstave. Svojom igrom je učinio da predstava dobije na atraktivnosti, ne odstupajući od svog lika ni jednog trena.


Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu dodeljuje se Oliveri Guconić za ulogu Ismene u predstavi "Antigona".

Olivera Guconić je u kolektivnoj predstavi uspela da na poetičan način pokaže svoju različitost u odnosu na lik Antigone. Na malom glumačkom prostoru je ostvarila upečatljiv trag u predstavi.


Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu dodeljuje se Bratislavu Zdravkoviću, za ulogu Napoleona u predstavi "Životinjska farma".

U ulozi Napoleona Bratislav Zdravković je bio upečatljiv i kreativan, pokazujući da je dobar partner izuzetno važan u pozorištu.


Nagrada za najbolju scenografiju dodeljuje se predstavi "Antigona", po tekstu Sofoklea i Žana Anuja, u režiji Marka Ribića i Dušana Simića, u izvođenju Omladinskog pozorišta "Vožd" - Mišar.

Scenografija predstave "Antigona" je funkcionalna, svedena i pozorišna. Malim sredstvima je postignut osećaj autentičnosti.


Nagrada za najbolji kostim dodeljuje se predstavi "Legenda o čoveku i krompiru", po tekstu Dušana Kalejskog i Predraga Karanjca, u režiji Dušana Kalejskog i u izvođenju Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju - CEKOM - Zrenjanin.

U predstavi bez scenografije kostimom su upotpunili prostor, a on je postao i odrednica ideje i prostora koja je pomogla boljem razumevanju predstave.


Nagrada za scenski pokret dodeljuje se predstavi "Životinjska farma", po tekstu Džordža Orvela, u režiji Dušana Blagojevića i u izvođenju Teatra "Gimnazijalac" - Lebane.

Predstava u kojoj je iskazan veliki trud koji je rezultirao uspehom, a scenski pokret je podignut na zavidan nivo.


img