DEČJA KONKURENCIJA OMLADINSKA KONKURENCIJA PRATEĆI PROGRAM PLAKATI
DEČJA KONKURENCIJA OMLADINSKA KONKURENCIJA FESTIVALSKE NAGRADE
FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA
O FESTIVALU FESTIVALSKA SCENA UPRAVA FESTIVALA KONKURSI SPONZORI MEDIA KONTAKT

img

GENERALNI
POKROVITELJ

img

GRAD
JAGODINA

SUFINANSIJER

img

MINISTARSTVO
KULTURE I
INFORMISANJA

img img
img img
img img
NAGRAĐENI 2018.
DEČJA KONKURENCIJA

ŽIRI 9. FESTIVALA JEDNOGLASNO JE DONEO SLEDEĆE ODLUKE:


Predstava "KULTUROCIKLIN" - Dramski studio OŠ "Sveti Sava" - Kruševac.
Specijalna nagrada žirija za POZORIŠNO REŠAVANJE PROBLEMA MLADIH.


Predstava "KONCERT ZA NEVENU" - KKC "Akord" – Nikšić, Crna Gora.
Specijalna nagrada žirija za KOLEKTIVNU IGRU.


Nagrada za kostimografiju dodeljuje se Ivoni Bulatović i Veri Lojanici, za predstavu "LEPOTICA I ZVER" AP Doma kulture Prijepolje.


Nagrada za scenografiju - Mikailo Čpajak, za predstavu "LEPOTICA I ZVER" AP Doma kulture Prijepolje.


Nagrada za epizodnu mušku ulogu - Đurđa Ubavkić, za ulogu LISCA u predstavi "OLIVER TVIST", Dramski studio "Petar Pan", Kragujevac.


Nagrada za epizodnu žensku ulogu - Ana Mandić, za ulogu LJUTKE u predstavi "LEPOTICA I ZVER" AP Doma kulture Prijepolje.


Nagrada za najbolju mušku ulogu - Jovana Rakičević, za ulogu FAGINA u predstavi "OLIVER TVIST", Dramski studio "Petar Pan", Kragujevac.


Nagrada za najbolju žensku ulogu - Ana Bacić, za ulogu VODITELJKA 2, u predstavi "KULTUROCIKLIN", Dramski studio OŠ "Sveti Sava" iz Kruševca.


Nagrada za režiju - Sandra Maksimović, za predstavu "KULTUROCIKLIN", Dramski studio OŠ "Sveti Sava" - Kruševac.


Nagrada za najbolju predstavu u celini - predstava "OLIVER TVIST" Dramskog studija "PETAR PAN", iz Kragujevca.


PRETHODNI FESTIVALI
DEČJA KONKURENCIJA

ŽIRI 8. FESTIVALA JEDNOGLASNO JE DONEO SLEDEĆE ODLUKE:


Najbolja predstava u celini je predstava "Učiteljica", Kreativnog studija "Čarolija", Novi Sad, tekst i režija - Aleksandar Baloš - Gonzo.

"Učiteljica" je lepo uobličena predstava, koja kao celina ima sve elemente pravog dečjeg pozorišta. Odličan izbor teksta, muzike i kostima. Krasi je visok kreativni i izvođački nivo. Pravi je primer predstave za decu.


Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Aleksandru Balošu - Gonzu.

Ansambl predstave "Učiteljica" je u Aleksandru Balši Gonzu imao vođu, koji ih je nepogrešivo vodio do cilja. Jednostavna, maštovita, a nenametljiva režija vodi nas sa lakoćom u dečiji svet školskog odrastanja. Rediteljski i dramaturški postupci su prilagođeni uzrastu i potpuno opravdani. Zato je ova predstava dramaturški i rediteljski najozbiljnija i najkreativnija.


Nagrada za glavnu žensku ulogu dodeljuje se Sari Stanković, za ulogu Kraljice u predstavi "Snežana i sedam patuljaka".

Uloga Kraljice u predstavi "Snežana i sedam patuljaka" nosila je od početka do kraja radost igre, neophodne da na sebe skrene pažnju onih kojima je namenjena. Uz lepo osmišljen kostim i sjajnu šminku, zla kraljica je uspela da nas ubedi da joj verujemo.


Nagrada za glavnu mušku ulogu dodeljuje se Strahinji Miškoviću, za ulogu Ružnog pačeta u predstavi "Ružno pače".

U ulozi Ružnog pačeta, Strahinja Mišković je uspeo da se izdvoji iz simpatičnog, ljupkog i ujednačenog ansambla predstave "Ružno pače". Strahinja je svojom igrom, na šarmantan način, uz pomoć svojih drugara, uspeo da uverljivo odigra ulogu Ružnog pačeta.


Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu dodeljuje se Katarini Knežević, za ulogu Mačka Cerekala, u predstavi "Niz zečiju rupu".

Katarina Knežević je ulogom Mačka Cerekala uspela da se iz mnogobrojnog ansambla svojom ulogom izdvoji i odmah uoči. Njen govor tela, gracioznost i preciznost s kojom je odigrala ovu ulogu su učinili da bude nagrađena najboljom nagradom za epizodnu žensku ulogu.


Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu dodeljuje se Nemanji Đeliću za uloge Divlji gusan 1 i sin Ćira u predstavi "Niz zečiju rupu".

Nemanja Đelić je svojim zahtevnim zadatkom i uspešnom transformacijom, igrajući Divljeg gusana 1 i sina Ćiru, uspeo da se nametne i u mnogobrojnom ansamblu bude zapažen.


Nagrada za najbolju scenografiju dodeljuje se predstavi "Niz zečiju rupu", po tekstu Sandre Maksimović, u režiji Sandre Maksimović, Dragane Arsić i Irene Milovanovi, a u izvođenju O.Š. "Sveti Sava" - Čitluk, Kruševac.

Maštovito i kreativno osmišljen scenski ambijent uvodi nas u priču o Alisi i potpuno dočarava taj bajkoviti svet.


Nagrada za najbolju kostimografiju dodeljuje se predstavi "Snežana i sedam patuljaka", po tekstu Radislava Radivojevića, u režiji Dragane Filipović i u izvođenju Centra za kulturu i Dečjeg pozorišta "Crvenkapa" - Vladičin Han.

U predstavi "Snežana i sedam patuljaka" kostimi su birani u skladu sa likovima, maštovito i kreativno.


img